top of page

Divočák v omáčce z šípkových povidel

  • Obrázek autora: MORAVSKÝ KRAS regionální produkt
    MORAVSKÝ KRAS regionální produkt
  • 3. 10. 2021
  • Minut čtení: 1

2 kg kýty z divokého kance, případně vepřového masa

voda

ocet

sůl

šípková povidla

bílé víno

citronová kůra

hřebíček

mletá skořice

jíška


Maso vložte do hrnce, nalijte na něj tři díly vody a jeden díl vinného octa. Přidejte sůl, uvařte doměkka. Čtvrt litru šípkových povidel je třeba rozředit stejným množstvím bílého vína a pět minut povařit. Přidejte čtvrt litru polévky, v níž se vařilo maso, trochu cukru, trochu nastrouhané citrónové kůry, sůl, dva hřebíčky, půl kávové lžičky mleté skořice, jíšku ze dvou polévkových lžic másla a dvou polévkových lžic hladké mouky. Omáčku povařte. Scezené maso nakrájejte a servírujte samostatně, šípkovou omáčku v omáčníku.




コメント


bottom of page