2 kg kýty z divokého kance, případně vepřového masa
voda
ocet
sůl
šípková povidla
bílé víno
citronová kůra
hřebíček
mletá skořice
jíška
Maso vložte do hrnce, nalijte na něj tři díly vody a jeden díl vinného octa. Přidejte sůl, uvařte doměkka. Čtvrt litru šípkových povidel je třeba rozředit stejným množstvím bílého vína a pět minut povařit. Přidejte čtvrt litru polévky, v níž se vařilo maso, trochu cukru, trochu nastrouhané citrónové kůry, sůl, dva hřebíčky, půl kávové lžičky mleté skořice, jíšku ze dvou polévkových lžic másla a dvou polévkových lžic hladké mouky. Omáčku povařte. Scezené maso nakrájejte a servírujte samostatně, šípkovou omáčku v omáčníku.

Kommentarer