top of page
  • Obrázek autoraORLICKÉ HORY originální produkt

Domácí buchty

1 kg výběrové polohrubé mouky 150 g cukru krupice 1 lžička soli 2 celá vejce a 1 žloutek 150 ml oleje Na kvásek: 500 ml mléka 50 g kvasnic cukr

Náplň: švestková povidla, tvarohová nebo maková nádivka

Nejprve si připravte kvásek. Kvasnice s cukrem zalijte vlažným mlékem a nechte vzejít. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, vejce, žloutek, cukr, olej a kvásek. Zadělejte těsto, nechte vykynout asi 2 hodiny, během kynutí 2x zamíchejte.

Z mísy vyndejte na vál, tvořte buchty a plňte náplní dle chuti. Na podzim jsou nejoblíbenější švestky a jablka, v zimě tvaroh, mák a povidla. Zabalte, dejte na plech a nechtě chvíli dokynout. Potřete olejem a pečte asi 20 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby, potřete olejem a nechte vychladnout. Pocukrujte podle libosti.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page