40 g polohrubé mouky
150 g cukru
250 g másla
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
6-8 jablek
4 bílky a 140 g cukru
Z mouky, cukru, másla, žloutků a prášku do pečiva vypracujte těsto. Uberte 1/3 a zabalenou do mikrotenu dejte chladit do mrazáku. Zbylé těsto vyválejte na placku a tu opatrně přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto pokryjte nastrouhanými jablky. Jsou-li hodně šťavnatá, rozdrobte pod ně hrst piškotů. Ušlehejte bílky s cukrem a rozetřete na jablka. Nakonec na jablka rozstrouhejte zbytek těsta, který se chladil. Pečte na 165°C do zlatova cca 45 minut.
Tip na závěr: Do jablek můžete přidat ořechy, kokos, rozinky nebo mandle.
Comments