• KRKONOŠE originální produkt

Krkonošské kyselo z chlebového kvásku

250 g chlebového kvásku

25 g sušených hub

6 brambor uvařených ve slupce

sůl

pepř

6 vajec

máslo

kmín

snítka libečku

2 střední cibule

Brambory uvaříme v osolené vodě s nasekaným libečkem. Uvařené brambory oloupeme a celé vkládáme jako vložku do hotové polévky.

Houby zalijeme horkou vodou a povaříme 10 až 15 minut.

Na pánvičce orestujeme dvě najemno nakrájené cibule.

Chlebový kvásek rozmixujeme ve 250 ml vody a provaříme. Po 15 minutách přidáme sůl, kmín a orestovanou cibuli, na závěr uvařené houby včetně vody.

Na pánvičku s trochou másla rozklepneme vejce jako na volská oka, vidličkou natrháme, a prodělaná přidáme do do polévky. Opepříme, osolíme a provaříme.

Podáváme s uvařenými brambory, v polévce je přelijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou nebo libečkem.