• KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt

Pečená jablka hasselback s ořechy

Suroviny na přibližně 6 porcí:

středně velká jablka 6 ks

jemně mleté ovesné vločky 120 g

kokosový olej 60 g

med 40 g

mletá skořice 1 lžička

vlašské ořechy, nasekané nahrubo 50 g

lískové ořechy, nasekané nahrubo 50 g

zakysaná smetana (12 % tuku) 220 g

Troubu předehřejte na 190 °C. Jablka omyjte a osušte suchou utěrkou. Do jablek vykrojte hlubší zářezy – ale nedokrajujte až do konce.

Jablka přemístěte do menší zapékací mísy a připravte si drobenku. V míse smíchejte vločky, kokosový olej, med, skořici a nasekané ořechy. Hotovou drobenku rozdělte do zářezů a zbytek nasypte navrch. Pečte 20–25 minut při 180–190 °C. Upečená jablka podávejte s vychlazenou zakysanou smetanou.


NEZAPOMŇTE POUŽÍT MED Z REGIONÁLNÍ PRODUKCE!!! Včelí farma Bystřice, Včelí farma Samek, Med z Keblova, Med z Miřetic, med z CHKO Blaník od pana MVDr. Holejšovského a další.





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše