Suroviny na přibližně 6 porcí:
středně velká jablka 6 ks
jemně mleté ovesné vločky 120 g
kokosový olej 60 g
med 40 g
mletá skořice 1 lžička
vlašské ořechy, nasekané nahrubo 50 g
lískové ořechy, nasekané nahrubo 50 g
zakysaná smetana (12 % tuku) 220 g
Troubu předehřejte na 190 °C. Jablka omyjte a osušte suchou utěrkou. Do jablek vykrojte hlubší zářezy – ale nedokrajujte až do konce.
Jablka přemístěte do menší zapékací mísy a připravte si drobenku. V míse smíchejte vločky, kokosový olej, med, skořici a nasekané ořechy. Hotovou drobenku rozdělte do zářezů a zbytek nasypte navrch. Pečte 20–25 minut při 180–190 °C. Upečená jablka podávejte s vychlazenou zakysanou smetanou.
NEZAPOMŇTE POUŽÍT MED Z REGIONÁLNÍ PRODUKCE!!! Včelí farma Bystřice, Včelí farma Samek, Med z Keblova, Med z Miřetic, med z CHKO Blaník od pana MVDr. Holejšovského a další.
Comments