• POLABÍ regionální produkt

Pečené hrušky s vanilkovo-medovým přelivem

hrušky

voda

med

citronová šťáva

vanilkový lusk


Hrušky omyjte vodou, oloupejte a překrojte na poloviny. Za pomocí lžičky je zbavte jádřinců. Hrušky vyskládejte na plech. Za stálého míchání si v kastrůlku svařte vodu, med, citronovou šťávu a semínka z vanilkového lusku. Postupně vám vznikne sirup, kterým přelijte připravené hrušky. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte přibližně 45 minut, dokud hrušky nezezlátnou.

Upečené hrušky podávejte přelité šťávou z plechu, dále můžete zdobit různými druhy oříšků nebo jejich směsí (nasekané vlašské ořechy či pistácie, chia semínka), fantazii se meze nekladou.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše