top of page
  • Obrázek autoraBESKYDY originální produkt

Valašský frgál

Kynuté těsto (na asi 4 ks frgálů):

500 g hladké mouky

2 žloutky

250 ml mléka

40 g droždí

80 g mletého cukru

špetku soli

50 ml oleje

125 g másla

citrónová kůra

Na potírání: 1 vejce, 100 ml mléka

V míse smíchejte trošku mouky, cukr a droždí. Vše se zalije malým množstvím teplého mléka a počkejte na kvásek. Mezitím dejte do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, zbytek cukru, citronovou kůru, máslo (o pokojové teplotě) a ohřáté mléko. Vlijte kvásek a vypracujte vláčné těsto, které překryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout.

Po vykynutí těsto rozdělte na bochánky po 240 g a položte na kruhový pečicí papír o průměru 32 cm. Bochánky rozválejte válečkem na kruhový tvar o průměru 30 cm. Všechny frgále naplňte oblíbenou směsí a potřete rozšlehaným vejcem. Nechejte ještě trochu nakynout a pečte v troubě na 200 °C dozlatova.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page