• PODKRKONOŠÍ regionální produkt

Zapečená krůtí prsa s jablky

500 g krůtích prsou

grilovací koření

Náplň:

3 velká kyselá jablka

200 g mrkve

citronová šťáva

2 stroužky lisovaného česneku

bílý jogurt

2 vejce

2 lžíce javorového sirupu

lžíce sójové omáčky


Krůtí prsa rozdělte na porce, osolte, opepřete a okořeňte grilovacím kořením. Maso opečte na pánvi a ložte do máslem vymazané zapékací mísy.

Dále si připravte náplň.

Nastrouhejte do mísy jablka a mrkev. Přidejte lisovaný česnek, bílý jogurt, vejce, javorový sirup a sójovou omáčku. Vše promíchejte a poklaďte navrch opečeného krůtího masa. Zapékejte 30-40 minut.


zdroj: Jablka v kuchyni; Ovocnářská unie České republiky; 2019



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše