• BESKYDY originální produkt

Valašské perníčky se sádlem

650 g hladké mouky

250 g cukr moučka

120 g vepřové sádlo 4 vejce

2 lžíce medu

1 balení prášek do pečiva

1 lžička perníkového koření

1 špetka jedlé sody

2 lžíce holandského kakaa


Všechny sypké ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a kakao) vložte do mísy a důkladně promíchejte. Poté do směsi přidejte med, 4 vejce a změklé vepřové sádlo. Vypracujte těsto a nechte ho alespoň půl hodiny odpočívat v lednici. Než začnete dále zpracovávat těsto, předehřejte si troubu na 180°C. Z těsta vyválejte placku o síle cca ½ cm a vykrajujte z něj perníčky, ty vkládejte na plech s pečicím papírem.

Pečte přibližně 7 minut.

Ještě teplé perníčky poté zlehka potřete rozšlehaným vejcem.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše