650 g hladké mouky
250 g cukr moučka
120 g vepřové sádlo 4 vejce
2 lžíce medu
1 balení prášek do pečiva
1 lžička perníkového koření
1 špetka jedlé sody
2 lžíce holandského kakaa
Všechny sypké ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a kakao) vložte do mísy a důkladně promíchejte. Poté do směsi přidejte med, 4 vejce a změklé vepřové sádlo. Vypracujte těsto a nechte ho alespoň půl hodiny odpočívat v lednici. Než začnete dále zpracovávat těsto, předehřejte si troubu na 180°C. Z těsta vyválejte placku o síle cca ½ cm a vykrajujte z něj perníčky, ty vkládejte na plech s pečicím papírem.
Pečte přibližně 7 minut.
Ještě teplé perníčky poté zlehka potřete rozšlehaným vejcem.
Comments